Molu bērni

Jūlijs 2019

Video: Vecāki karo, cieš bērns (Jūlijs 2019).

Anonim

Lielākā daļa viņu dzīves, molu bērni, tāpat kā pieaugušie, pavada pazemē. Jūs varat tos apmierināt pļavās, dārzos ar apstādījumiem, kā arī pilsētās par zālājiem un puķu dobēm.

Mola mazuļa vārds un izskats

Saskaņā ar Dal vārdnīcu, jauno molu sauc par molu vai moloīdu, un daudzskaitlī to sauc par tamborējumu.

Moli pieder pie kukaiņu audzējiem. Tie ir mazi zīdītāji, kam ir mūžs
ir zem zemes un arrotas līdz 45 metriem zemes dienā. Viņiem ir noapaļota, iegarena ķermeņa garums no 12 līdz 18 cm un svars no 80 līdz 140 g. Moli dzīvo no 2 līdz 5 gadiem.

Biezs ķermenis aptver īsu samtaina kažoku. Kārbu izcilā kvalitāte aug taisni, ļaujot molu brīvi pārvietoties zem zemes dažādos virzienos. Mols ir pāļu melnbalts, tumši pelēks vai melns. Ar pastāvīgu kontaktu ar zemi, kažoku ātri izdzēš. Nelielam zīdītājam ir jāmaina āda trīs reizes gadā. Krotovy kažoks ir ļoti novērtēts, tas ir skaists, viegls un ļoti izturīgs.

Neticami mazas acis un ausis, lai tās nepieskartos zemei, pārklātas ar ādu ar kažokādu. Moli ar lielām nagām un membranozveida lāpstiņas forma, ar kuru viņi prasmīgi grābeklis pa zemi, strādā visu dienu. Pakājes kājas ir daudz sliktākas nekā priekšējās daļas. Moli ir īsa asti, neliela iegarena galva, kas izstiepta kustīgā galvaskausa degunā.

Pavairošana

Mola mate no aprīļa beigām līdz maija sākumam. Šajā laika posmā viņi iziet no zem zemes. Gada laikā sievietei ir viens pakaiši. Grūtniecība ilgst no 4 līdz 6 nedēļām, piedzimst septiņiem kailiem un bezpalīdzīgiem mazuļiem. Pēc brīža tie tiek pārklāti ar dzeltenu krāsu.

Zīdaiņu barošana ilgst četras nedēļas. Moli rūpējas par saviem pēcnācējiem: viņi baro, vilina un pasargā no ienaidniekiem. Pieaugot, jaunākā paaudze kļūst naidīga viens otram. Moli ātri nokļūst svarā un divu mēnešu vecumā atstāj māju un sāk dzīvot neatkarīgi.

Moli no dzimšanas aklās?

Pastāv uzskats, ka moli ir akli, bet viņi redz, bet ļoti slikti. Zem zemes redzes nav

jo tas joprojām ir tumšs.

Moli nepatīk saules gaisma, bet viņi spēj:

  • atšķirt dažas kontrastējošas krāsas;
  • atšķirt tumsu no gaismas;
  • piezīmē kustīgus objektus;
  • skatiet izcilus lielus objektus.

Moli izceļ objektus tikai aptuveni divu metru rādiusā. Nepareizs apgalvojums, ka moli ir akli acu klātbūtnē un vājš redzējums.

Kāpēc viņi domā, ka mols ir aklais?

  1. Glancing ātri mols, viņa acu vispār nevar pamanīt. Gan acis, gan ausis ir pilnībā pārklātas ar kažokādu. Mola purnā labi izceļas tikai deguns. Un, kad acis netika atrasts, tika nolemts, ka dzīvnieks ir aklais.
  2. Dažreiz mols nevar pievērst uzmanību personai, ko aizved kukaiņu medības. Šis fakts arī apstiprina nepareizu uzskatu, ka mola ir akla.
  3. Mols reti parādās virs zemes un pēc tam galvenokārt naktī. Tātad izrādās, kāpēc viņam vajag acis? Turklāt, padarot kustības zem zemes, acis var nokļūt netīrumus.

Faktiski mols pastāvīgi izmanto savas acis. Viņš vienmēr atstāj spilgtu gaismu, paziņo savā caurumā nelūgtiem viesiem, reaģējot uz kustību. Augsnes virsma var pamanīt un noķert to, ka tiek pārvietota. Māla redze ir nepieciešama un palīdz izdzīvot diezgan sarežģītos apstākļos.

Moli ir gludoni

Zem zemes vissvarīgākais orgāns ir deguns. Jebkurš pārtikas mols atrod zem zemes, izmantojot jutīgu degunu. Dienas laikā viņi var ēst tik daudz pārtikas, cik viņu svars. Ēciet augu saknēm, kukaiņus, gliemežus, vaboles. Adore sliekas, kuras tiek glabātas pat ziemai. Molei ir 44 asi zobi, ar kuriem var salauzt varde, šausmas, peli un ķirzaka. Tomēr mols var pavadīt pusi dienas bez ēdiena.

Interesanti fakti par molu

Moli ir mājokļa meistari. Mājokļu gadījumā viņi parasti atrod vietu zem koku saknēm. Izveidojot māju, moli to pārklāj ar zāle un lapām. Viņiem nepatīk mainīt dzīvesvietu. Mēles, ko veic mols, atšķiras pēc to mērķa. Par vienu viņš dodas uz savu caurumu un laistīšanas vietu, un visi pārējie kalpo pārtikas iegūšanai.

Ziemai molu padara pārtikas krājumus. Viņš savāc visus bezmugurkaulniekus, iznīcina tos, atstājot tos dzīvus, lai viņi nevarētu atstāt un izlikt tos kopā.

Moli ir savtīgi dzīvnieki. Tās var pastāvēt tikai vienatnē. Pat pārošanās sezonas laikā viņiem ir grūti atrast sievieti. Sieviešu medības laikā bieži notiek cīņas. Pēc tikšanās divi vīrieši sāk cīņu un cīnās līdz beigām, kamēr viens no viņiem nemirst. Pēc tam izdzīvojušais ēd mirstīgo molu.

Vēsturiskais fakts. Lai aizsargātu no pilotu seju apsārtuma, tika izmantoti vērtīgi kažokādu moli. Lidmašīnās, kuru kajītes bija atvērtas, ziemas pilotiem uz maskas uzlika maskas no mola mīkstajām ādām. Tas pilnīgi aizsargāja pilotus no aukstuma un vēja.

Noslēgumā jāsaka, ka dzemdes ir slepeni dzīvnieki, un viņu paradumi ir maz pētīti.